Sirena, A-line, tip printesa sau orice alt model ai alege de la BestBride, odata ce ti-ai gasit rochia perfecta de mireasa cu care vei merge catre altar, nu ramane decat sa te asiguri ca ea se va prezenta impecabil in marea zi, chiar si dupa. Unele doamne si domnisoare o iau acasa de indata ce si-au gasit modelul preferat, mai ales daca acesta nu necesita ajustari pe termen lung.

cum ingrijesc rochia de mireasa

In lipsa unei intretineri adecvate, te poti trezi ca aceasta sufera mici neplaceri, asa ca trebuie sa ai mare grija de cum o protejezi pana la eveniment, dar si dupa, in cazul in care vrei sa o pastrezi drept amintire sau sa o vinzi si sa-ti scoti o mare parte din banii investiti pe ea.

Desigur, grija fata de rochia de mireasa este importanta si in cazul in care ai ales sa o inchiriezi, dar mai putine mirese fac asta dat fiind ca exista numeroase modele de rochii de mireasa pe piata si fiecare femeie isi doreste ca rochia ei sa fie unicat.

Asa ca iata cateva sfaturi de care sa tii cont.

Foloseste o protectie pentru haine atunci cand o introduci in sifonier

Daca te-ai intrebat cum ingrijesc rochia de mireasa si urmeaza s-o pui pe un umeras, in sifonier, pana la ziua cea mare, nu inseamna ca rochia ta nu se poate umple de praf sau mai rau, sa aiba parte de o interactiune cu diferite insecte sau animale de companie. De aceea, iti recomandam sa folosesti o protectie speciala pentru protejarea hainelor pe care o vei gasi cu usurinta la magazinele de profil, in cazul in care magazinul nu ti-a oferit-o deja ambalata in acest mod.

intretinere rochie de mireasaEvita sa depozitezi rochia in apropierea surselor de caldura

Sursele de caldura iti pot deteriora aspectul rochiei. De exemplu, anumite materiale termosensibile se pot topi, daca ai perle sau cristale aplicate prin lipire acestea s-ar putea dezlipi, in timp ce, favorizarea unui mediu umed ar putea duce inclusiv la aparitia mucegaiului. stii deja ce inseamna asta pentru rochia visurilor tale, nu-i asa? Evita asadar cu orice pret depozitarea rochiei in incaperile foarte calde, umede sau in apropierea surselor de caldura.

Evita sati arati rochia la toti musafirii sau sa o calci cu un fier obisnuit

Cu fiecare manevrare a rochiei in mediile nepotrivite, cresc riscurile ca rochia ta sa se pateze sau sa se deterioreze. Mai ales ca, nu-i asa, o vei incerca si cu pantofii potriviti? stim ca entuziasmul tau de a te afisa in cea mai superba rochie de mireasa este mare, dar lipsa atentiei te poate costa semnificativ.

cum intreti rochia de mireasa

In acelasi timp, manipularea unor materiale delicate poate duce la aparitia unor cute inestetice care nicicum nu vor fi indreptate prin utilizarea unui fier de calcat. Foloseste mai cu seama un fier vertical, cu aburi, dar e si mai sigur daca te regasesti in aceasta situatie inainte de eveniment, sa apelezi la un centru specializat

Dupa nunta: Opteaza pentru curatarea profesionala a rochiei si ambaleaz-o in vid sau in carton

Odata ce te-ai bucurat pe deplin de rochia de mireasa, fie ca o vei vinde, o vei face cadou sau urmeaza sa o returnezi magazinului de inchirieri, trebuie sa te asiguri ca ea e intr-o conditie cat mai impecabila.

Este imposibil sa previi aparitia oricarui tip de murdarie, dar pentru a evita deteriorarea materialului din care e confectionata iti recomandam sa folosesti solutii de curatare delicate sau bineinteles, sa mergi cu ea la o spalatorie autorizata.

In cazul in care este achizitie proprie, pana te gandesti sa o daruiesti, sa o vinzi sau sa o folosesti la un “trash the dress”, ambaleaz-o atent in hartie si mai apoi intr-o cutie de carton alaturi de cateva pastile de naftalina pentru a preveni infestarea cu molii si depoziteaz-o intr-un spatiu cu o temperatura si o umiditate echilibrata.